Innstillinger PVF Online

Standard nettleser endres ved oppdatering til Windows 10

Internet Explorer og Microsoft Edge

Det er mange som har gått til innkjøp av ny PC de siste årene, og om du er en av de kjenner du sikkert til Microsoft sitt operativsystem Windows 8 (senere 8.1) som kom i 2012. For deg som kjøpte en PC med dette operativsystemet har du nok en stund blitt tilbudt automatisk oppgradering til Windows 10, og enkelte har allerede takket ja for å bli oppgradert.

Vi har fått en del tilbakemeldinger fra brukere på ulike plattformer (eksternt driftet og via ASP) om at de opplever utfordringer med pålogging med smartkort eller annet sertifikat fordi nettleseren nå ikke kjenner igjen påloggingen. Grunnen er enkel, og det er fordi Windows 10 kommer med Microsoft sin nye nettleser Microsoft Edge (link).

Svært få leverandører har tilpasset sin løsning for pålogging via denne nettleseren, og du må derfor bruke den godkjente nettleseren Internet Explorer inntil videre. Microsoft har selv laget en guide for hvordan du enkelt via kontrollpanelet i Windows kan endre innstillingene for hvilken nettleser du ønsker å benytte.

Link til guideMicrosoft – Gjør Internet Explorer til standardnettleser

Vi har oppsummert dette i noen enkle steg:

  1. Åpne Windows Kontrollpanel
  2. Finn valget for Standardprogrammer
  3. Velg Angi standardprogrammer
  4. I listen med programmer marker Internet Explorer og trykk på valget for «Angi dette programmet som standard» nederst i bildet.
  5. Klikker deretter OK, og logg på din løsning som ønsket.